Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Boerenovertrek kleding

De boerenovertrek is misschien wel een van de meest populaire categorieën feestkleding.
Bij Robbies hebben we diverse soorten boeren overtrek kleding voor dames en heren.

Wat is een boerenovertrek?

Hoewel het in de provincies een heel bekend begrip is, is het voor veel mensen niet geheel duidelijk wat nu precies een boerenovertrek is. Wanneer vroeger iemand uit een boerendorp ging verhuizen naar een ander dorp dan werd die persoon opgehaald door de bewoners van het nieuwe dorp in een huifkar. Tevens werd meteen de complete inboedel mee verhuisd. Onderweg werd er bij ieder café eventjes gestopt om iets te drinken op de kosten van de verhuizers. Dit was een mooie manier om de nieuwe dorpsbewoner te leren kennen.

Inmiddels is de traditie enigszins aangepast. Tegenwoordig is het in veel plaatsen een traditie geworden om een persoon wanneer diegene met zijn of haar partner gaat samenwonen te verrassen door de personen in kwestie met een groep vrienden en familie op te halen, meestal in een versierde huifkar voorzien van feestmuziek en vol geladen met de nodige drank.
Vervolgens reist het hele gezelschap van kroeg naar kroeg om af te sluiten bij de nieuwe woning van het stel. Eigenlijk is het een soort vrijgezellenfeest maar dan voor het stel samen.

 

Waarom boerenovertrek kleding?

Om de traditie enigszins in stand te houden is het bij een boerenovertrek gebruikelijk dat iedereen gehuld gaat in boerenovertrek kleding, dit varieert van een sjaal in boerenmotief tot complete overalls met klompen. Het stel dat verrast wordt draagt volgens de moderne variant van de traditie kleding waarmee hij of zij een beetje voor schut staat. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een koeienpak, clownspak of andere feestkleding.

Boerenovertrek kleding voor heren. boerenovertrek kleding voor dames.

Boerenovertrek kleding voor andere gelegenheden.

Boerenovertrek kleding wordt natuurlijk niet alleen maar gebruikt voor een boerenovertrek.
Carnaval is bijvoorbeeld een feest waar de “boerenlook” immens populair is maar ook op menig themafeest of verkleedfeest val je als boer of boerin zeker niet uit de toon met boerenovertrek kleding. Bij de carnaval is een boerenkiel één van de meeste populaire items. Een boerenkiel kopen doe je natuurlijk bij Robbies.

Boerenovertrek kleding bij Robbies

Robbies Feestkleding in Hoogeloon heeft een groot assortiment aan boerenovertrek kleding en kleding voor andere feesten, partijen en natuurlijk carnaval. Al onze kleding is van goede kwaliteit en op onze webshop bestel je de kleding veilig, gemakkelijk en voordelig. 

Kortom: Met de feestkleding van Robbies ben je op ieder feest de gangmaker!